Izvelne

Reklāma
Filmas online
Filmas online

KATEGORIJAS
Par seriālu [261]
Par aktieriem [94]
Intervijas [71]
Dažādi [127]
Fanu pasākumi [26]
Grāmatas [7]
IS Foundation [5]
Ziņas un jaunumi par Iana Somerhaldera fondu "IS Foundation"
Recenzijas [5]
Seriāla sēriju recenzijas
Aptaujas, "quiz", balsošanas u.tml. [44]
Dažādas aptaujas, "quiz" u.tml. lietas...
Mājaslapas jaunumi [8]
Jaunumi mājaslapā un ziņas no administratoriem

MEKLĒTĀJS

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
[ Šodien mūs apmeklēja... ]

8:55 AM
2X21 "THE SUN ALSO RISES" RECENZIJA


Cik skumji, bet šī ir mana pirmspēdējā TVD 2 sezonas recenzija. Sezona iet uz beigām un ir tikai palikusi viena sērija! Raudāt jau gribas tagad, kad atceros piektdienas 2 sezonas 21. sēriju "The Sun Also Rises". Ja pagājušās sērijas epizodes "The Last Day" beigas mūs visus atstāja neziņā par TVD varoņu likteni rituāla laikā, tad šī epizode nosprauda treknu un traģēdisku punktu rituāla noslēgumā. Tik daudz asaras bija izlietas par mūsu varoņiem un asinis ar!!!

  



Šīs nedēļas epizode sākās, man par brīnumu, nevis ar rituālu, bet gan ar Kerolainas, Meta un Tailera saspringto pilnmēness iespaida brīdi. Tailers ir pārvēties par vilkati un laužas cauri restēm, lai tiktu klāt Kerolainai un Metam. Kerolaina ir ļoti uztraukta, bet nevis par to, ka Tailers viņus nogalinās, bet gan par to, lai Mets viņu neievaino. Tomēr Meta precīzais šāviens ievaino Taileru, un viņš ir bezsamaņā pietiekami, lai viņi varētu aizbēgt. Mets atkal pierāda savu uzticību Kerolainai un sniedz viņai roku, lai abi varētu aizbēgt.

  



Tā epizode turpinās, un atgriežas Klausa dzīvoklī, kur atrodas Katerīna un Deimons. Deimonu māc bažas un raizes, nevis par savu traģēdisko likteni pēc vilkača kodiena, bet gan par rituālu, kas ir jau sācies. Katerīna cenšas viņu apturēt, bet kas tad viņai par daļu, viņa jau laikam vēlas savu bezgalīgo vampīru dzīvi pavadīt viena. Viņai bija izvēle, un viņa izvēlējās palikt dzīva un savā vietā upurēt Dženu... Vai cik man ir zēl Deimona, kas ļāva Katerīnai atkal viņu pievilt. Viņš vēlētos Dženas vietā iet pats, bet viņa nelaime viņam to aizliedz :(

  

Visbeidzot atgriežamies pie rituāla, kur Elena ir pie Dženas un cenšas viņu nomierināt. Elena pavēsta Dženai sliktās ziņas, Klauss viņu pārvēta par vampīru. Tas nozīmē, ka tieši Džena ir viena no rituāla daļām, kurā viņa tiks upurēta, lai lauztu Klausa lāstu.

  



Ierodas Greta, un Elena mēģina viņu pārliecināt, ka tas, ko viņa dara Klausa labā nav pareizi, tomēr viņa neklausās. Greta saka, ka Džena ir noteikti izsalkusi un piedāvā sevi kā našķi vinai. Elena cenšas viņu apturēt, tomēr Gretas spējas ir spēcīgas, viņa ieprosto Elenu uguns aplī un uzliec tam burvestību, ka Elena nevar iziet no apļā. Džena nenoturas kārdinājumam un dzer Gretas asinis. Elena ir šokēta un Dženas pārvēšanās ir pilnīga...

  

  

Alariks, Elaiža un Stefans dodas uz veco raganu māju, kurā slēpjas Džeremijs un Bonija. Diemons pavēsta Stefanam sliktās ziņas par to, ka viņu plāns nav izdevies un Klauss ir atradis sev jaunu vampīru Dženu. Vienīgais ko Stefans ir spējīgs pateikt ir OMG.

    

Atgriežoties pie rituāla, Džena jūtas apjukusi, drosmīgā Elena cenšas viņu mierināt, sakot, ka viss būs kārtībā. Ierodas arī Klauss ar Džulzu. Greta ir uzlikusi burvestību Džulzai, kas palēlina viņas pārvēšanos, viņas iekšiene laužas uz āru,  nodarot viņai milzīgas sāpes. Klausam ir viss, kas viņam ir vajadzīgs rituālam!!!

  

      

Kerolaina aizved Metu uz Lokvudu mājām, un abi tur ieslēdzas. Kerolaina ir šokēta par to, kā Mets visu zin par mistisko Mystic Falls, un Mets pastāsta, ka Šerife Forbsa ir iedevusi viņam vībotni, lai uz viņu neiedarbotos apmānīšana. Satriekta Kerolaina ir par to, ka mamma visu zina un vēl pie tam ienīst visus vampīrus, arī liekot Metam izlikties. Mets vairs to nespēj, tomēr uz Kerolainas jautājumu, kāda ir viņa uztvera par vampīriem, izvairās. Sakot tikai to, ka tagad labāk neesot labi strīdēties ar vampiru, kad laukā Tailers ir vilkacis.

  



Arī Deimons ir neapmierināts ar sevi un atgriežas Salvatoru mājās, kur jau pie durvīm klauvē Elenas Tēvs Džons Gilberts. Džons jau ķeras pie lietas un vaino pie visa Deimonu, kas noticis ar Elenu...

  

  

Klausa rituāls ir sācies, un Greta, izmantojot mēness akmeni, uzsāk rituālu, kura centrā mēness akmens izšķīst un pārvēšas šķidrumā. Greta skaita buramvārdus, un Klauss dodas pie sava pirmā upura-Džulzas. Džulza pirms Klausa ierašanās paspēj atvainoties Elenai un pasaka, ka viņa aizveda Taileru, jo nevēlējās būt vientuļa. Aplis, kurā Džulza ir ieslodzīta nodziest, viņa mēgina pretoties, bet tas ir bezjēdzīgi. Klauss ir stiprāks, viņš paņem un izrauj Džulzas sirdi. Džena paliek šokēta, jo zina ,ka tas pats notiks ar viņu. Nabaga Džulza, man viņas tomēr bija žēl. :(

  

  

Pie Džeremija un Bonijas ierodas Alariks, kurš jau zina par Dženas likteni. Viņš liek Bonijai aiziet un astāt viņus divatā. Alariks pavēsta Džeremijam sliktās ziņas. Cik daudz vēl Džeremijam tuviem cilvēkiem būs jāmirst!!! :( Laiks ir atlicis pavisam maz un Bonijai, Elaižam un Stefanam ir jāizveido pavisam jauns plāns.

  



Rituāls ir jau vidū, un Klauss izlej Džulzas asinis mēness akmens šķidrumā. Elena piekodina Dženu pie pirmās izdevības bēgt, kad Klauss mēģinās viņu upurēt.

  

  

Lokvudu mājās valda saspīlēta gaisotne, Kerolaina ir skumja un satraukta par Taileru. Pēkšņs troknis abus sabaida, pie durvīm guļ Tailers, kurš kails ir atgriezies cilvēka veidolā. Kerolaina viņu apsedz ar Meta jaku.

  

  

Arī Stefans ir noraizējies par to, vai Elaiža turēs savu vārdu un nogalinās Klausu. Elaiža atklāj Stefanam, ka Klauss nogalināja visu viņa ģimeni un ka tagad viņam svarīgāka ir atriebība. Stefans viņam notic un dodas sevi upurēt Dženas vietā. Ierodas Džons pie Bonijas un Džeremija, lai palīdzētu viņiem glābt Elenu.

  

  

Ir Dženas kārta mirt, Klauss dodas pie viņas. Elena mēģina pārliecināt Klausu nenogalināt viņu, tomēr viņus iztraucē Stefans, kas ir gatavs ar Klausu vienoties.


  

  

Kerolaina nomierina Taileru, un viņš iemieg. Mets pavēsta Kerolainai, ka nevēlas tādu dzīvi. Viņš vēlas dzīvot normālu dzīvi, bez mistiskā.

  

  

Džona jaunais plāns var nostrādāt, viņš upurēs sevi Elenas dēļ, lai viņa nepārvēstos par vampīru.

  

Džeremijs negrib, lai Bonija dodas viena stāsties pretī Klausam, tomēr Bonija nevēlas zaudēt Džeremiju. Skūpsts, kas patiesībā nozīmē atvadas, aizmidzina Džeremiju, un viņš ar Džonu paliek mājā. Arī Alarika dzīvība ir parāk svarīga, tādēļ Bonija uzliek burvestību, kuras dēļ viņš nespēj atstāt māju. Deimons šoreiz piekrīt Bonijai par šo lēmumu. Arī ar Stefana lēmumu Elena nav apmierināta...

  

  

Klauss liek Elenai izvēlēties starp Stefanu un Dženu. Elenai tas patiešām ir smags lēmums, lai to paātrinātu Klauss Stefana mugurā iedur koka mietu. Tas Elenu arvien vairāk satrauc, tomēr šoreiz Džena ir tā drosmīgā un dodas pie Klausa. Viņas plāns bēgt ir pavērsts citādi, Džena uzbrūk raganai Gretai. Vai tas viņu nogalināja? Klauss paspēj viņu apturēt... tā Elenas acu priekšā Klauss brutāli nogalina Dženu. NĒ, viņa bija viena no maniem mīļākajiem varoņiem!!! Nabaga Elena, Džeremijs, Alariks, šis brīdis viņiem ir vismagākais. :(

  

  

Tagad ir Elenas kārta, Klauss ir izlējis Dženas asinis un dodas pie Elenas. Elena jau atkal izrāda savu drosmi un nostājas pretī savam liktenim. Stefans bezspēcīgi noraugās uz Elenas saraudātajām acīm, kuru gaismu drīz izdzēsīs Klauss. Elenas pēdējie vārdi Klausam "Vari iet uz Elli!!" Klauss izdzer Elenas asinis, un Elena nokrīt blakus Dženai. Viņa ir mirusi!!! Klauss sevī sajūt spēku un dodas pretī mēnessgaismā. Viņš klūst par hibrīdu , neuzveicamu vampīru un vilkati!!! Skats ir vienkārši šaušalīgs un baiss...

  

  

Cerība jau ir zudusi, bet varbūt tomēr ne! Ierodas Deimons un Bonija. Lai Greta neizmantotu savas spējas, lai aizsargātu Klausu, Deimons steidzas pie viņas pirmais un pārlauž viņai rīkli.

  

  

Bonija dodas stāties pretī Klausam, kurš tagad ir vājš pārvēršanās laikā. Viņš ir tik novājināts, ka ir liela iespēja viņu nogalināt. Deimons pienes nekustošo Elenu pie Stefana un atbrīvo viņu no paralīzes, kuru radīja koka miets. Stefans liek Deimonam aiznest Elenu, pasakot, ka viņš tikšot galā ar Klausu, ja Bonija vai Elaiža viņu nepiebeigs.

  

Klauss ir novājināts, un nu ir pienākusi Elaižas kārta. Elaiža minstinās. Klauss viņam atkāj, ka nav nogalinājis viņa ģimeni, bet tos ir paslēpis kaut kur, un tas ir pietiekami daudz, lai Elaiža viņu nenogalinātu. Stefans un Bonija kliedz un saka, ka viņš melo. Elaiža kopā ar Klausu aizbēg, un Bonija nepaspēj viņus nogalināt.

  

  

Džons zina savu likteni, tādēļ uzraksta atvadu vēstuli Elenai... Izlasot Gilbertu dienasgrāmatu, arī Džeremijs uzzina par Džona plānu un zina, ka viņš nomirs. Džons liek Džeremijam atdot Elenai vēstuli un viņa gredzenu.

  

Deimons nogādā Elenu pie Džona, Džeremija un Alarika. Viņš viņu nogulda dīvānā un saka, ka viņš nevarēs dzīvot ar Elenas naidu, ja viņa pārvētīsies par vampīru. Viņš viņu maigli noglauda, un ierodas Džeremijs ar Alariku. Alariks apvaicājas par Dženu un Deimons spēj pateikt vārdus "Man patiešām žēl!"

  




Džons dodas ārā no mājas, un Elena pamostās. Ar Elenu viss ir kārtībā, viņa vēl joprojām ir cilvēks, tomēr tagad arī bez sava īstā tēva, Džons laukā nomirst, jo tā bija upurēšanas cena, lai Elena paliktu cilvēks.

  



Tailers beidzot pamostas, un Kerolaina ir viņam līdzās. Viņa jūtas tik skumja par to, ka Mets izsķīrās ar viņu. Tailers apsola Kerolainai, ka nepametīs viņu un paliks kopā ar Kerolainu.

  

  

Gilbertu mājā valda sēras, Elena ir zaudējusi gan savu tanti, gan arī tēvu. Stefans ar Deimonu gaida viņu lejā, Džeremijs dodas pie Elenas. Arī Džeremijam ir bijušas lielas sēras, Elena to zina un abi viens otru mierina. Viņš pasniedz viņai Džona vēstuli un gredzenu, kas nāk tai līdz. Elena to izlasa. Vēstulē Džons atzīstas, ka nav bijis labs tēvs, bet viņš viņu mīl kā tēvs. Tas Elenu apbēdina vēl vairāk.

  

  

Visi dodas uz bērēm, ar Elenu kopā ir visi viņas draugu - Kerolaina, Bonija, Alariks, Stefans, Deimons un arī brālis Džeremijs. Elena noliek ziedus (rozes) pie savu tuvinieku kapiem, Dženas, Džona, arī vecāku Gilbertu kapiem. Viss, kas Elenai ir palicis ir viņas draugi un brālis. Viņas dzīve vairs nebūs kā agrāk, Izabellas, Džona zaudējums, kas tagad ir kā atmiņa un Elenai ir palikuši tikai piemiņas lietas no saviem bioloģiskajiem vecākiem. Alariks arī ir zaudējis sev tuvu cilvēku. Džena bija viņa draudzene, viņš viņu tik stipri mīlēja, tomēr nespēja pasargāt. :(

  

  

Deimonam šis brīdis ir patiešām skumjš, viņš nespēj noraudzīties Elenas sāpēs, tāpēc aiziet tālāk no draugiem. Stefans viņam seko. Deimons vairs nespēj slēpt savu noslēpumu no brāļa un parāda Stefanam savu vilka kodienu. Stefans ir satriekts un saka, ka atradīs zāles. Deimons tam salti netic un liek Stefanam apsolīt, ka neko neteiks Elenai, viņai jau pietiek bēdu. Deimonam ir zudusi jebkāda cerība , viņš ar to samierinās un dodas prom no kapsētas. Stefans noraugās uz viņu un negrasās padoties. Lielais brālis ir vienīgais, kas viņam ir palicis, un viņa zaudējums būtu traģisks.

  

  

Turpinam skatīties TVD, jo ir palikusi tikai viena sērija, un mēs visi vēlamies uzzināt, kas notiks ar mūsu mīļākajiem TVD varoņiem. Vismaz viena, tomēr smaga lieta ir tas, ka 3 nāves, kuras Džulija Pleca mums solīja ir garām - Džulzas, Dženas un Džona. Vai tas nozīmē ,ka Deimons šo sezonu izdzīvos??? Mēs visi ceram, ka jāā!!
Ja jums ir kādi jautājumi par šo sēriju, savas domas un viedokļi droši raktiet komentārus.
Tas no manas puses ir viss un paldies, ka lasījāt manu recenziju. :)

P.S. Sorry, ka neuztaisīju recenziju jau sesdien kā parasti. Vnk esmu mazliet apslimusi, tpc atstāju uz šodienu :D




  



Foto no ladymanson.com.
Kategorija: Recenzijas | Skatījumu skaits: 1762 | Pievienoja: renate171
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
WWW.KINOFILMNET.LV
Filmas online

Ieeja

Labākās filmas

MINI-ČATS

Reklāma
Filmas online

Aptauja
Elēnai jābūt kopā ar
1. Demonu
2. Stefanu
3. Klausu
4. cits...
Atbilžu kopskaits: 8



TVDLatvia by Arvena, Ar4ssS © 2010 - 2024