Izvelne

Reklāma
Filmas online
Filmas online

KATEGORIJAS
Par seriālu [261]
Par aktieriem [94]
Intervijas [71]
Dažādi [127]
Fanu pasākumi [26]
Grāmatas [7]
IS Foundation [5]
Ziņas un jaunumi par Iana Somerhaldera fondu "IS Foundation"
Recenzijas [5]
Seriāla sēriju recenzijas
Aptaujas, "quiz", balsošanas u.tml. [44]
Dažādas aptaujas, "quiz" u.tml. lietas...
Mājaslapas jaunumi [8]
Jaunumi mājaslapā un ziņas no administratoriem

MEKLĒTĀJS

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0
[ Šodien mūs apmeklēja... ]



Mūsu draugs grāmatu apgāds "ZVAIGZNE ABC" publicējis pirmo "Vampīra dienasgrāmatas" fragmentu latviešu valodā!

Izlasi to ŠEIT!

Grāmatas | Skatījumi: 1188 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 12/12/2011



Latvietis angliski saraksta fantastikas darbu, ko pēc tam tulko un izdod Latvijā? Vai tā varētu būt? Jā, var gan!

Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā Kanādā dzimušās rakstnieces un režisores Baņutas Rubess (pseidonīms BNR.1.) fantastikas romānu jauniešiem „Labie draugi. Nopērc kādu!” un ASV rakstnieku konkursa „Writers of the Future” laureāta Toma Kreicberga (pseidonīms Tom Crosshill) fantastikas stāstu krājumu „Dubultnieki un citi stāsti”. Abi darbi sākotnēji tapuši angļu valodā, tos latviskojis pazīstamais tulkotājs Ingus Josts.

Visi laipni aicināti uz grāmatu atvēršanas svētkiem 15. decembrī plkst. 18.00 Apgāda Zvaigzne ABC pasākumu zālē Valdemāra ielā 6 (ieeja caur grāmatnīcu).

Grāmatas | Skatījumi: 1214 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 12/12/2011



Grāmatu apgāds "Zvaigzne ABC" ziņo, ka Lizas Džeinas Smitas "Vampīra dienasgrāmatas" sērijas pirmie divi romāni "Atmošanās" un "Cīņa" tiks izdoti 2012. gada 5. janvārī. Ļoti ceram, ka šoreiz tiešām grāmata arī nonāks grāmatnīcu plauktos janvārī, jo TVD Latvijas fani to gaida jau gandrīz gadu...

No angļu valodas grāmatu tulkojusi Alda Vāczemniece.

Grāmatas | Skatījumi: 2377 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 29/11/2011

Priecīga ziņa tiem, kas ne tikai skatās The Vampire Diaries TV seriālu, bet  arī lasa grāmatas. Izdevniecības HarperCollins Publishers izdotā L. Dž. Smitas grāmata The Vampire Diaries: The Return: Midnight būs pārdošanā jau 15. martā. Šī ir pēdējā autores sarakstītā grāmata, jo, kā jau ziņojām iepriekš, izdevniecība februārī atlaida viņu...

Ja vēlies izlasīt grāmatas apskatu, uzzināt, kur to var iegādāties un gūt nelielu ieskatu tajā, lasi tālāk!
... Lasīt tālāk »
Grāmatas | Skatījumi: 1343 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 12/03/2011



No 3. līdz 6. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums Baltijas valstīs – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Baltijas Grāmatu svētki 2011". Šajās dienās Ķīpsala būs kā iedvesmojoša grāmatu pilsēta, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji.

Šajā izstādē piedalīsies arī mūsu draugs - grāmatu apgāds "Zvaigzne ABC". Apgādam paredzēti vairāki pasākumi LGĢ stendā, taču viens no tiem jo īpaši varētu interesēt arī mūs.

5. martā, sestdien 15:00 - 16:00 būs pasākumi tieši apgāda aizsāktā projekta  "F&F grāmatas" ietvaros, kura mērķis ir popularizēt fantāzijas un fantastikas literatūru – gan tulkojumus, gan oriģināldarbus.
Pasākumā prezentēs jaunās autores Lauras Dreižes romānu "Nepabeigtais skūpsts" - oriģināla un jau lasītāju atzinību ieguvusi parafrāze par šobrīd pasaules jauniešu vidū tik populāro vampīru tēmu, kā arī rakstnieces Lindas Nemieras (dz. Dreimanes) aizraujošo modernās fantāzijas žanra romānu "Septiņi". Autores ir iepriekšējo gadu konkursu "Zvaigznes grāmata" laureātes, un abām šie ir otrie darbi. Laurai Dreižei jau publicēts romāns "Pūķa dziesma", bet Linda Dreimane izpelnījās atzinību ar romānu "Vilcenes stāsts". Šie romāni uzskatāmi par pirmajiem klasiskās fantāzijas oriģināldarbiem latviešu literatūrā.
Pasākuma noslēgumā notiks bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkursa "Zvaigznes grāmata 2010" laureātu apbalvošana. Šogad konkursā varēja iesniegt darbus 4 kategorijās. Apbalvoti tiks 13 autori, kuru vidū ir gan Latvijā jau pazīstami un iecienīti rakstnieki, gan jauni autori un ilustratori.

         

Ieejas maksa pasākumā tikai 0,50 LVL. Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas. Tā kā vienlaikus ar grāmatu svētkiem notiek arī izstāde "Skola 2011", ar "Skola 2011" biļeti ieeja "Baltijas Grāmatu svētkos 2011" – bez maksas.

Sīkāk par citiem "Zvaigznes ABC" pasākumiem šajā izstādē meklē informāciju šeit.


Grāmatas | Skatījumi: 1053 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 16/02/2011

Šodien apstiprinājušās baumas, kas kādu laiku jau virmoja gaisā. Izdevniecība HarperTeen/Alloy ir atlaidusi no darba L. Dž. Smitu, un tādējādi viņa turpmāk vairs nerakstīs nevienu The Vampire Diaries grāmatu.

Liels paldies Renātei par informāciju!!!

Šodien L. Dž. Smita arī pati apstiprināja to savā blogā mājaslapā. Pirmkārt, viņa izsaka lielu pateicību visiem faniem par atbalstu, ko saņem uz savu e-pastu. Otrkārt, viņa atvainojas visiem faniem, kas jautājuši par to, kas varētu būt viņas nākotnē uzrakstītajās grāmatās un kuriem viņa devusi kādu mājienu, jo viņa tiešām neesot domājusi, ka pienāks šāda diena.
Treškārt, rakstniece lūdz fanus neboikotēt izdevniecību, jo tam nebūs jēgas. Viņa atzīst, ka arī pati ļoti vēlētos turpināt The Vampire Diaries sēriju, bet jauno grāmatu nelasīšana situāciju nemainīs, bez tam iespējams, ka Bonijas un Deimona faniem, kā arī tiem, kam tuvākas Elenas un Stefana attiecības, turpmākais sižets patikšot labāk. L. Dž. Smita arī atgādina, ka jau martā iznāks The Vampire Diaries sērijas jaunā grāmata "Midnight", kas ir viņas rakstīta, un arī nākamajā ieplānotā grāmata "Phantom" varētu būt daļēji viņas sarakstīta.  
Izrādās, ka The Vampire Diaries autortiesības pieder nevis rakstniecei, bet Alloy Entertainment. L. Dž. Smita tika nolīgta 1990. gadā, lai uzrakstītu romānu sēriju, un līgumā viņa parakstījusies, ka visas tiesības uz šo darbu ir izdevniecībai.



Materiāla avots www.vampire-diaries.net.
Foto no www.ljanesmith.net.

Grāmatas | Skatījumi: 1337 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 09/02/2011



Apgāds "Zvaigzne ABC" bija plānojis februāra beigās izdot pirmās divas L. Dž. Smitas romānu sērijas The Vampire Diaries grāmatas. Diemžēl, jaunākās ziņas vēsta, ka šīs grāmatas grāmatnīcu plauktos visdrīzāk mēs ieraudzīsim tikai maijā!

Taču pa to laiku varam paspēt izlasīt vēl citas grāmatas no šī apgāda plašā fantastikas un fantāzijas žanra piedāvājuma!
Jau februāra beigās un marta sākumā tiks izdotas arī vairākas jaunas grāmatas, no kurām viena ("Iezīmētā"), manuprāt, jo īpaši varētu ieinteresētēt The Vampire Diaries fanus.


Lai mēs vienmēr būtu labi informēti par šī žanra grāmatām, jaunajā sadaļā "Grāmatas" ir izveidota arī īpaša sadaļa tieši "Zvaigznes ABC" grāmatu jaunumiem!
Grāmatas | Skatījumi: 1394 | Pievienoja: Arvena | Pievienots: 07/02/2011

WWW.KINOFILMNET.LV
Filmas online

Ieeja

Labākās filmas

MINI-ČATS

Reklāma
Filmas online

Aptauja
Elēnai jābūt kopā ar
1. Demonu
2. Stefanu
3. Klausu
4. cits...
Atbilžu kopskaits: 8



TVDLatvia by Arvena, Ar4ssS © 2010 - 2024